Offert-ingenjör

Vill du arbeta i en miljö med härliga medarbetare, högt tempo och stor mått av entreprenad-anda? På PMC är vi teknikproffs som gör jobbet ordentligt. Nu söker vi en erfaren inköpsansvarig inom el. Välkommen med din ansökan!

Om jobbet

Som offert-ingenjör på PMC driver du arbetet från förfrågningsunderlag till färdigt anbudsförslag. Detta innebär att du gör affärskalkylering. Som offert-ingenjör tar du fram och arbetar med tekniska och kommersiella offertunderlag för vår lösning till kund.

I uppgifterna ingår att i ett tidigt skede samla in fakta för att skapa underlag och självständigt upprätta kalkyler som underlag till anbud. I rollen som offert-ingenjör kommer du att samarbeta med marknadschef, filialchefen och projektledare. Tjänsten avser heltid med placering i Västerås.

Vem är du?

Vi söker dig som har utbildning eller erfarenhet från installationsbranschen.
Du får gärna vara en etablerad offert-ingenjör/projektledare inom El. Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning eller examen med inriktning (El, bygg eller liknande). Goda datorkunskaper, speciellt Excel, svenska i tal och skrift och B-körkort är ett krav. Erfarenhet av vårt kalkylprogram BidCon är ett plus.

För att lyckas i rollen krävs att du är välorganiserad, detaljinriktad, kommunikativ och har en mycket god samarbetsförmåga.

Som person är du en lagspelare med stark drivkraft att leda kalkylprocesser mot ett gemensamt mål. Vidare har du en naturlig förmåga att bygga och utveckla goda affärsrelationer.
I ditt arbete är du strukturerad och noggrann och arbetar engagerat med att hålla ihop kalkylprocessen och alla dess delar.

I rollen krävs hög social kompetens och ett intresse för affärer. Du är resultatfokuserad och strävar efter lönsamhet i projekten. Du bör vara van vid att arbeta med siffror och att arbeta med tekniska handlingar, anbud och dokumentation. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet och vi söker dig som har en stark drivkraft och engagemang för uppgiften.

För att trivas och lyckas på PMC behöver du:

  • Vara en serviceinriktad lagspelare. På PMC jobbar vi gärna i team. Stämningen är öppen och vänlig och vi hjälps åt i jobbet.
  • Kunna leda dig själv. Det är medarbetarnas kunskap och drivkraft som gör PMC till ett vinnande lag. Varje spelare är viktig!
  • Alltid sträva mot förändring till det bättre. Varje dag jobbar vi tillsammans för att bli ännu bättre på det vi gör. Vår högsta prioritet är att göra kunden nöjd.
  • Jobba med stil. På PMC gör vi jobbet ordentligt. Då är det viktigt att komma i tid, att vara ärlig och lojal, och att hålla det vi lovar.
PMC eftersträvar mångfald och värdesätter en jämn könsfördelning.
Mer Info: 
Kontaktperson: Peter Akterhag

Telefon: 070-410 27 50
Email: Peter.Akterhag@powermen.se
Område: Västerås
Yrkesroll: Transport och Logistik, Inköp
Typ av anställning: Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag: 20 Augusti